Leverantörer

Vi har nu arbetat med träbearbetning och alla sorts maskiner för detta i över 50 år, vi har renoverat och servat tusentals maskiner de sista 30 åren av nästan alla fabrikat, och vi har sett både bra och dåliga maskinkonstruktioner, så jag vågar påstå att vi har mycket hög kunskap att känna igen bra maskiner.
Vi har inlett ett samarbete med ett flertal tillverkare som vi genom åren, sett att de gör bra maskiner och har en snabb teknisk utveckling med ett flertal smarta konstruktioner.
De har avancerade utvecklingsavdelningar där ett flertal konstruktörer använder moderna CAD-CAM system för konstruktion av nya maskintyper och vidareutveckling av gamla.
 

Griggio group Italienska tillverkare av träbearbetningsmaskiner med mycket hög teknisk nivå och kvalité.
Bolaget grundades 1946 och har genom åren utvecklats till en av de större tillverkarna av maskiner för träbearbetning, kända för toppkvalitet till vettiga priser.
Koncernen består av följande företag:

Griggio som tillverkar träbearbetningsmaskiner i följande 4 serier. 
Azzurra = Maskiner för avancerat hobbybruk.
Griggio compact = Ett brett program av professionella standardmaskiner för snickeri.
Griggio Traditionella = Ett enormt brett program med avancerade standardmaskiner
Griggio Special = automatiska maskiner som t.ex. bredbandputsar, riktlisthyvlar, lamellsågar och CNC-styrda maskiner.

 De har även följande dotterbolag.

ACM = Stor tillverkare av kantputsar, plattuppdelningssågar och bandsågar, allt från snickeribandsågar till torrklyvbandsågar och bandsågar för mindre sågverk.
Ascot = Tillverkare av borst och profilputsmaskiner, ett brett program med allt ifrån breda kraftiga strukturborstmaskiner till smala listputsmaskiner.

 

 

Cursal som tillverkar ett av Europas bredaste program av kapsågar och automationsutrustningar, från vanliga snabbkapar till supersnabba avancerade kapsåglinjer med automatisk kringutrustning.

Sågarna kan fås med manuell, påskjutande, rulldriven eller banddriven matning och utan eller med avancerad optimering, scanner, printer mm.
Kringutrustning som Vacuumplockare, paketläggare, robotar, transportörer, avpuffare och inmatare mm. Kan även fås till andra maskiner än deras kapsågar.

 

Viscat-Fulgor Italiensk tillverkare av skarvsvets och slip & skränkmaskiner för bandsågblad, högfrekvensgeneratorer och lödmaskiner för verktyg.

 

 

 

Azzurra Logo
Griggio Logo
Cursal logo